Ompröva tungband: Behovet av försiktighet vid diagnos och behandling.


Ompröva tungband: Behovet av försiktighet vid diagnos och behandling.

Чтение

Прочтите этот текст и послушайте его одновременно. Если вы не знаете конкретное слово, нажмите на него, чтобы увидеть объяснение.
Ompröva tungband: Behovet av försiktighet vid diagnos och behandling.

I USA säger en grupp läkare att för många bebisar får diagnosen kort tungband. De säger att operation ofta inte behövs och att det finns andra sätt att hjälpa bebisar att amma.

Experter tror att över 100 000 bebisar i USA opereras för kort tungband varje år. Men forskning visar att många av dessa operationer inte är nödvändiga.

Kort tungband betyder att en liten bit hud under tungan är för kort eller för stram. Det kan göra det svårt för bebisen att amma, vilket kan göra ont för mamman.

Många föräldrar vill amma och vill hitta en snabb lösning om det är svårt. Därför blir det vanligare att läkare skär i tungbandet, även om det inte alltid behövs.

Den nya rapporten från läkarna säger att det är viktigt att prata med experter innan man gör en operation. De uppmanar föräldrar att överväga andra alternativ och att noga tänka igenom vilket beslut som är bäst för barnet.


Вопросы

Ответьте на вопросы к тексту, а ИИ оценит ваши ответы. Можно как печатать, так и говорить голосом.

Vad säger läkarna i USA om diagnosen kort tungband?

De säger att för många bebisar får diagnosen kort tungband och att operation ofta inte behövs.

Hur många bebisar opereras för kort tungband varje år i USA?

Över 100 000 bebisar i USA opereras för kort tungband varje år.

Vad rekommenderar den nya rapporten från läkarna?

Den nya rapporten säger att det är viktigt att prata med experter innan man gör en operation och att överväga andra alternativ.


Обсуждение

Обсудите текст с ИИ-учителем. Учитель поможет вам с лексикой и грамматикой.

Учитель на искусственном интеллекте имеет много преимуществ. Вам не нужно бронировать время. Вам не нужно ждать, пока учитель придет на урок. Вы можете учиться в любое время. Учитель никогда не соскучится и может поддержать разговор на любую тему.

Читайте новую статью каждый день и
обсуждайте её с ИИ на lingolette.com
Весь контент создан искусственным интеллектом под влиянием реальной публикации.