Sağlık Korkularıyla Başa Çıkma: Florida ve Teksas'ta Göçmenlik Yasalarının Hasta Bakımına Etkisi.


Sağlık Korkularıyla Başa Çıkma: Florida ve Teksas'ta Göçmenlik Yasalarının Hasta Bakımına Etkisi.

Чтение

Прочтите этот текст и послушайте его одновременно. Если вы не знаете конкретное слово, нажмите на него, чтобы увидеть объяснение.
Sağlık Korkularıyla Başa Çıkma: Florida ve Teksas'ta Göçmenlik Yasalarının Hasta Bakımına Etkisi.

Orlando'daki bir tıp kliniği çalışanları, karın ağrısı çeken bir kadını hastaneye gitmesi için üç gün boyunca teşvik etti. Ancak kadın, hastanelerin yasal izin ile ABD'de olup olmadığını sormasını gerektiren 2023 Florida yasasından korktuğu için hastaneye gitmek istemedi. Klinik, yasanın sınırlarını açıklamak için çok çaba harcadı ve hastalara soruyu yanıtlamayı reddedebileceklerini ve yine de bakım alabileceklerini iletti.

Grace Medical Home'un CEO'su Stephanie Garris, korkunun gerçek olduğunu ve kadının sonunda acil servise giderek tedavi olduğunu belirtti. Texas, devlet sağlık planlarına kayıtlı hastaneler için benzer bir yasayı denemek üzere ve bu yasa 1 Kasım itibariyle yürürlüğe girecek.

Texas Cumhuriyetçi Valisi Greg Abbott, yasa ile ilgili olarak hastanelerin finansal olarak yasadışı göçmenlerin tıbbi bakımını desteklemesinin Texaslılar tarafından üstlenilmesi gerektiğini söylemedi. Araştırmalar, göçmenlerin genellikle daha az sağlık hizmeti kullandıklarını ve sağlık bakımına daha az para harcadıklarını göstermiştir.

Florida GOP eyalet Senatörü Blaise Ingoglia, hastane yasasının 'en güçlü ve en kapsamlı eyalet liderliğindeki yasadışı göçmen karşıtı yasa' olduğunu belirtti. Florida'daki göçmen savunucu grupları, yasanın sınırlamalarını anlamalarına yardımcı olmak için binlerce metin mesajı ve e-posta gönderdi ve klinikler düzenledi.

Bazı hastalar, sağlık bakımına erişim ve istihdam üzerindeki yasanın etkisi nedeniyle Florida'dan ayrıldıklarını söylediler. Dr. James W. Castillo II, Amerika'da yasadışı bulunan insanların sağlık hizmeti maliyetlerini etkileyen birçok faktör olduğunu, özellikle de önleyici bakım eksikliğinin, ilerleyen hastalıkları olan kişiler için durumun özellikle zor olduğunu belirtti.


Вопросы

Ответьте на вопросы к тексту, а ИИ оценит ваши ответы. Можно как печатать, так и говорить голосом.

Kadın neden hastaneye gitmek istemedi?

Kadın, hastanelerin yasal izin ile ABD'de olup olmadığını sormasını gerektiren 2023 Florida yasasından korktuğu için hastaneye gitmek istemedi.

Grace Medical Home'un CEO'su kimdir?

Grace Medical Home'un CEO'su Stephanie Garris'tir.

Florida'daki göçmen savunucu grupları ne yaptı?

Florida'daki göçmen savunucu grupları, yasanın sınırlamalarını anlamalarına yardımcı olmak için binlerce metin mesajı ve e-posta gönderdi ve klinikler düzenledi.


Обсуждение

Обсудите текст с ИИ-учителем. Учитель поможет вам с лексикой и грамматикой.

Учитель на искусственном интеллекте имеет много преимуществ. Вам не нужно бронировать время. Вам не нужно ждать, пока учитель придет на урок. Вы можете учиться в любое время. Учитель никогда не соскучится и может поддержать разговор на любую тему.

Читайте новую статью каждый день и
обсуждайте её с ИИ на lingolette.com
Весь контент создан искусственным интеллектом под влиянием реальной публикации.