NASA'nın Webb Teleskobu, Charon'un Yüzeyinde Yeni Kimyasal İpuçları Buldu.
Reading
NASA'nın Webb Uzay Teleskobu, Plüton'un en büyük uydusu Charon hakkında yeni bilgiler elde etti. Teleskop, Charon'un yüzeyinde ilk kez karbondioksit ve hidrojen peroksit izleri tespit etti.
Charon, Plüton'un yaklaşık yarısı büyüklüğünde ve daha önce yapılan araştırmalar yüzeyinin su buzuyla kaplı olduğunu göstermişti. Ancak Webb teleskobu devreye girene kadar, belirli kızılötesi dalga boylarında gizlenen kimyasallar tespit edilememişti.
Yeni çalışmaya katılmayan New Horizons bilim insanı Carly Howett, 'Aksi takdirde göremeyeceğimiz birçok kimyasal izi var' dedi. Araştırma, Nature Communications dergisinde yayınlandı.
Cüce gezegen Plüton ve uyduları, Kuiper Kuşağı olarak bilinen güneş sistemimizin uzak sınırlarında yer alıyor. Charon'da daha önce su buzunun yanı sıra amonyak ve organik maddeler de tespit edilmişti.
Hem Plüton hem de Charon, güneşten 4,83 milyar kilometreden daha uzakta bulunuyor ve yaşamı desteklemek için çok soğuk olma ihtimalleri yüksek. Bu yeni keşif, Charon'un nasıl oluştuğunu anlamak ve diğer uzak uyduların ve gezegenlerin yapısını çözmek için bilim insanlarına yardımcı olabilir.
Questions
Webb Uzay Teleskobu neyi tespit etti?
Webb Uzay Teleskobu, Charon'un yüzeyinde karbondioksit ve hidrojen peroksit izleri tespit etti.
Charon'un yüzeyi ne ile kaplıydı?
Charon'un yüzeyinin su buzuyla kaplı olduğu gösterilmişti.
Charon ve Plüton güneşten ne kadar uzakta?
Charon ve Plüton, güneşten 4,83 milyar kilometreden daha uzakta bulunuyor.
Describe the article image
Look at the article image and describe what you see on it. You may either speak or write your answer there.
Discussion
Discuss this article with your AI tutor to practice. Your tutor will help you with vocabulary and grammar.
discuss it with AI at lingolette.com