Utredning avslöjar dödsfall i Florida efter polisingripanden med lugnande medel.


Utredning avslöjar dödsfall i Florida efter polisingripanden med lugnande medel.

Reading

Read this text and listen to it at the same time. If you don't know a word click it to see explanation.
Utredning avslöjar dödsfall i Florida efter polisingripanden med lugnande medel.

Minst 17 personer dog i Florida över ett decennium efter fysiska möten med polisen, under vilka medicinsk personal också injicerade dem med ett kraftfullt lugnande medel, enligt en undersökning av The Associated Press. Tre av de dödliga incidenterna inträffade i Orlando medan andra rapporterades runt om i staten, från Tallahassee till Tampa till West Palm Beach. Två incidenter involverade droger som administrerades av paramediker från Miami-Dade Fire Rescue.

Dödsfallen var bland mer än 1 000 som AP:s undersökning dokumenterade över hela USA av personer som dog efter att poliser använde sig av fysiskt våld eller vapen som till exempel Taser, vilka — liksom lugnande medel — inte är avsedda att döda. Medicinska tjänstemän sa att polisens våld orsakade eller bidrog till cirka hälften av alla dödsfall.

Det var omöjligt för AP att avgöra vilken roll injektionerna kunde ha spelat i många av de 94 dödsfall som involverade sedering som reportrarna hittade nationellt under undersökningens tidsram från 2012 till 2021. Få av dessa dödsfall tillskrevs sederingen och myndigheterna undersökte sällan om injektionerna var lämpliga, fokuserade oftare på polisens användning av våld och andra droger i människors system. Tanken med injektionerna är att lugna personer som är stridslystna, ofta på grund av droger eller en psykotisk episod, så att de kan transporteras till sjukhus. Kritiker argumenterar dock att medicineringen, given utan samtycke, kan vara för riskabel för att administreras under polisingripanden.

Florida var en av de stater med flest fall av sedering, enligt undersökningen, som AP gjorde i samarbete med FRONTLINE (PBS) och Howard Centers for Investigative Journalism. AP:s undersökning fann att medicinska tjänstemän i Florida spelade en viktig roll i att främja användningen av lugnande medel för att försöka förhindra våldsamma polisincidenter. Och, 2006 rekommenderade en storjury som utredde fall av personer som hade dött efter att de chockats med Taser i Miami-Dade County användningen av lugnandet medel midazolam, mera känt som sitt varumärkesnamn Versed, att sprutas upp i näsan.

Drogerna gavs ofta som behandling för 'upphetsat delirium,' ett upprört tillstånd kopplat till droganvändning eller mental sjukdom som medicinska grupper har tagit avstånd från de senaste åren. Denna historia är del av en pågående undersökning ledd av The Associated Press i samarbete med Howard Center for Investigative Journalism program och FRONTLINE (PBS). Undersökningen inkluderar den interaktiva berättelsen Lethal Restraint, databasen och dokumentären, “Documenting Police Use Of Force,” som har premiär den 30 april på PBS.


Questions

Answer the questions to the text. Speak or write, you choose. AI will assess your answers.

Varför användes lugnande medel under fysiska möten med polisen i Florida enligt undersökningen?

Lugnande medel användes för att lugna personer som var stridslystna eller i upprört tillstånd, ofta på grund av droger eller psykotiska episoder, så att de kunde transporteras till sjukhus.

Hur många dödsfall dokumenterades i hela USA av personer som dog efter att poliser använde fysiskt våld eller vapen enligt AP:s undersökning?

Över 1 000 dödsfall dokumenterades i hela USA av personer som dog efter att poliser använde fysiskt våld eller vapen.

Vilken roll spelade medicinska tjänstemän i Florida enligt undersökningen när det gäller användningen av lugnande medel under polisingripanden?

Medicinska tjänstemän i Florida spelade en viktig roll i att främja användningen av lugnande medel för att försöka förhindra våldsamma polisincidenter.


Discuss

Discuss the text the AI teacher. The teacher will help you with vocabulary and grammar.

The artificial intelligence teacher has a lot of benefits. You don't need to book any time slot. You don't have to wait for the teacher to come to class. You can learn at any time. The teacher will never get bored and can keep a conversation on any related topic.

Read a new article every day and
discuss it with AI at lingolette.com
All content and tasks are generated by AI inspired by a real publication.