Knivattack på buss på väg till festival lämnar sex skadade i Siegen.


Knivattack på buss på väg till festival lämnar sex skadade i Siegen.

Reading

Read this text and listen to it at the same time. If you don't know a word click it to see explanation.
Knivattack på buss på väg till festival lämnar sex skadade i Siegen.

Polisen arresterade en 32-årig kvinna efter att sex personer skadades i en knivattack på en buss som var på väg till en festival i västra Tyskland. Myndigheterna sade på lördagen att det inte fanns några bevis för ett politiskt eller religiöst motiv.

Tre av de som attackerades är i livshotande tillstånd, sa polisen på fredagskvällen. Knivattacken ägde rum i Siegen, öster om Köln.

Bussen var på väg till en lokal festival i staden och minst 40 andra personer var ombord när attacken ägde rum runt 7:40 på kvällen. Polisen och åklagarna sa att de sex skadade var mellan 16 och 30 år gamla och alla var från regionen.

Tre av dem hade lämnat sjukhuset på lördagsmorgonen efter ambulant behandling. Lokala myndigheter planerade att fortsätta med festivalen.

Dolkningen i Siegen hände en vecka efter en knivattack i Solingen, en stad i samma delstat Nordrhein-Westfalen, där en misstänkt islamistisk extremist från Syrien som hade undvikit deportation anklagas för att ha dödat tre personer och skadat ytterligare åtta. Solingen-attacken fick den styrande koalitionen att utarbeta planer för att skärpa knivlagarna och underlätta deportationer.


Questions

Answer the questions to the text. Speak or write, you choose. AI will assess your answers.

Hur gammal var kvinnan som arresterades?

Kvinnan var 32 år gammal.

Hur många personer skadades i knivattacken?

Sex personer skadades.

Var ägde knivattacken rum?

Knivattacken ägde rum i Siegen, öster om Köln.


Discuss

Discuss the text the AI teacher. The teacher will help you with vocabulary and grammar.

The artificial intelligence teacher has a lot of benefits. You don't need to book any time slot. You don't have to wait for the teacher to come to class. You can learn at any time. The teacher will never get bored and can keep a conversation on any related topic.

Read a new article every day and
discuss it with AI at lingolette.com
All content and tasks are generated by AI inspired by a real publication.