Nobelin palkinto 2024: Vuosi ristiriitoja ja pohdintaa.


Nobelin palkinto 2024: Vuosi ristiriitoja ja pohdintaa.

Чтение

Прочтите этот текст и послушайте его одновременно. Если вы не знаете конкретное слово, нажмите на него, чтобы увидеть объяснение.
Nobelin palkinto 2024: Vuosi ristiriitoja ja pohdintaa.

Ensi viikolla alkaa Nobel-palkinnon saajien julkistus. Tänä vuonna palkinnot jaetaan väkivallan varjossa. Sota, pakolaiskriisi, nälänhätä ja tekoäly ovat kaikki ajankohtaisia teemoja palkintojen taustalla.

Rauhanpalkinto jaetaan kansainvälisen väkivallan lisääntyessä. Jotkut asiantuntijat ovat sitä mieltä, että rauhanpalkintoa ei pitäisi myöntää tänä vuonna ollenkaan.

Rauhanpalkinnon epääminen ei olisi ennennäkemätöntä, sillä se on peruttu 19 kertaa aiemmin. Viimeksi rauhanpalkintoa ei jaettu vuonna 1972.

Palkintoehdokkaat pidetään salassa 50 vuoden ajan. Jotkut ehdokkaat on kuitenkin jo julkistettu, kuten Lähi-idässä toimivat rauhanjärjestöt.

Tekoäly voi olla esillä useammassakin palkinto kategoriassa. Tekoälyyn liittyvät keksinnöt ovat jo nyt johtaneet merkittäviin tieteellisiin läpimurtoihin.


Вопросы

Ответьте на вопросы к тексту, а ИИ оценит ваши ответы. Можно как печатать, так и говорить голосом.

Milloin Nobel-palkinnon saajien julkistus alkaa?

Ensi viikolla.

Miksi rauhanpalkintoa ei ehkä myönnetä tänä vuonna?

Kansainvälisen väkivallan lisääntymisen vuoksi.

Kuinka monta kertaa rauhanpalkinto on peruttu aiemmin?

19 kertaa.


Обсуждение

Обсудите текст с ИИ-учителем. Учитель поможет вам с лексикой и грамматикой.

Учитель на искусственном интеллекте имеет много преимуществ. Вам не нужно бронировать время. Вам не нужно ждать, пока учитель придет на урок. Вы можете учиться в любое время. Учитель никогда не соскучится и может поддержать разговор на любую тему.

Читайте новую статью каждый день и
обсуждайте её с ИИ на lingolette.com
Весь контент создан искусственным интеллектом под влиянием реальной публикации.