Nieuwe studie toont aan dat liraglutide veilig en effectief is voor het behandelen van obesitas bij jonge kinderen.


Nieuwe studie toont aan dat liraglutide veilig en effectief is voor het behandelen van obesitas bij jonge kinderen.

Чтение

Прочтите этот текст и послушайте его одновременно. Если вы не знаете конкретное слово, нажмите на него, чтобы увидеть объяснение.
Nieuwe studie toont aan dat liraglutide veilig en effectief is voor het behandelen van obesitas bij jonge kinderen.

Een medicijn tegen obesitas bij volwassenen en tieners is veilig en effectief voor kinderen vanaf 6 jaar. Dit blijkt uit een nieuwe studie waarbij het medicijn werd gecombineerd met een dieet en lichaamsbeweging.

Het medicijn, liraglutide, verlaagde het lichaamsgewicht, vertraagde gewichtstoename en verbeterde gezondheidsmarkers bij kinderen van 6 tot 11 jaar. Op basis van deze resultaten heeft de fabrikant goedkeuring gevraagd om het medicijn ook voor deze leeftijdsgroep te gebruiken.

Als het wordt goedgekeurd, zou dit het eerste medicijn zijn dat is toegestaan voor de behandeling van de meest voorkomende vorm van obesitas bij kinderen. Meer dan 20% van de kinderen in de VS tussen 6 en 11 jaar heeft last van deze vorm van obesitas.

Het medicijn heeft bijwerkingen, vooral in het maag-darmkanaal, zoals misselijkheid, braken en diarree. Artsen en ouders moeten deze risico's en het gebrek aan gegevens over langdurig gebruik bij jonge kinderen zorgvuldig afwegen.

Liraglutide bootst hormonen na die van invloed zijn op eetlust, verzadiging en spijsvertering. Het medicijn wordt dagelijks geïnjecteerd en is al goedgekeurd voor de behandeling van diabetes en obesitas bij oudere kinderen en volwassenen.


Вопросы

Ответьте на вопросы к тексту, а ИИ оценит ваши ответы. Можно как печатать, так и говорить голосом.

Wat is het medicijn dat veilig en effectief is voor kinderen vanaf 6 jaar?

Het medicijn heet liraglutide.

Wat zijn enkele bijwerkingen van het medicijn?

Enkele bijwerkingen zijn misselijkheid, braken en diarree.

Waarom heeft de fabrikant goedkeuring gevraagd voor het medicijn voor kinderen?

De fabrikant heeft goedkeuring gevraagd omdat het medicijn het lichaamsgewicht verlaagde en gezondheidsmarkers verbeterde bij kinderen van 6 tot 11 jaar.


Обсуждение

Обсудите текст с ИИ-учителем. Учитель поможет вам с лексикой и грамматикой.

Учитель на искусственном интеллекте имеет много преимуществ. Вам не нужно бронировать время. Вам не нужно ждать, пока учитель придет на урок. Вы можете учиться в любое время. Учитель никогда не соскучится и может поддержать разговор на любую тему.

Читайте новую статью каждый день и
обсуждайте её с ИИ на lingolette.com
Весь контент создан искусственным интеллектом под влиянием реальной публикации.