Mahkeme Karşısında Saygısızlık: Enoch Burke ve Eğitimde Cinsiyet İdeolojisi Çatışması.


Mahkeme Karşısında Saygısızlık: Enoch Burke ve Eğitimde Cinsiyet İdeolojisi Çatışması.

Reading

Read this text and listen to it at the same time. If you don't know a word click it to see explanation.
Mahkeme Karşısında Saygısızlık: Enoch Burke ve Eğitimde Cinsiyet İdeolojisi Çatışması.

İrlanda'da bir öğretmen, cinsiyet konusundaki görüşleri yüzünden kovulduğunu söylüyor ve eski iş yerine gitmemesi yönündeki mahkeme kararına uymadığı için üçüncü kez hapse girdi. Enoch Burke adlı öğretmen, Dublin'in yaklaşık 80 kilometre batısındaki Mullingar'daki Wilson's Hastanesi Okulu'na gitmesini yasaklayan mahkeme kararını ihlal ettiği için Pazartesi günü Yüksek Mahkeme hakimi tarafından tutuklandı.

Burke, 2022 yılında 'transgender ideolojisi' olarak adlandırdığı şeye alenen itiraz ettikten ve trans bir öğrenciye tercih ettiği isim ve zamirle hitap etmeyi reddettikten sonra okul tarafından açığa alınmıştı. Daha sonra kovuldu ve temyize gitti.

Burke okula gitmeye devam etti ve uzak durması yönündeki mahkeme kararına meydan okuduğu için 400 günden fazla hapis yattı. Haziran ayında Dublin'deki Mountjoy Hapishanesi'nden çıktı ve Ağustos ayı sonunda dönem başladığında tekrar okula gitmeye başladı.

Okul, Burke'ün varlığının personel ve öğrenciler için yıkıcı olduğunu söyleyerek yasal işlem başlattı. İrlanda ulusal polis gücü An Garda Síochána, memurların '2 Eylül 2024 Pazartesi öğleden sonra Mullingar, Co. Westmeath'ta bir Yüksek Mahkeme kararını yerine getirdiğini' söyledi.

İrlanda'da tanınan bir isim haline gelen Burke, Hıristiyan inançları nedeniyle susturulduğunu iddia ediyor. Mahkemeler bu görüşü reddetti.


Questions

Answer the questions to the text. Speak or write, you choose. AI will assess your answers.

Enoch Burke neden kovuldu?

Enoch Burke, 'transgender ideolojisi'ne alenen itiraz ettiği ve trans bir öğrenciye tercih ettiği isim ve zamirle hitap etmeyi reddettiği için okul tarafından açığa alındı ve daha sonra kovuldu.

Burke ne kadar süre hapis yattı?

Burke, uzak durması yönündeki mahkeme kararına meydan okuduğu için 400 günden fazla hapis yattı.

Burke'ün okulda varlığı neden sorun yarattı?

Okul, Burke'ün varlığının personel ve öğrenciler için yıkıcı olduğunu söyleyerek yasal işlem başlattı.


Discuss

Discuss the text the AI teacher. The teacher will help you with vocabulary and grammar.

The artificial intelligence teacher has a lot of benefits. You don't need to book any time slot. You don't have to wait for the teacher to come to class. You can learn at any time. The teacher will never get bored and can keep a conversation on any related topic.

Read a new article every day and
discuss it with AI at lingolette.com
All content and tasks are generated by AI inspired by a real publication.