Domuz Başı Listeria Salgını Nedeniyle Soruşturma Altında.


Domuz Başı Listeria Salgını Nedeniyle Soruşturma Altında.

Чтение

Прочтите этот текст и послушайте его одновременно. Если вы не знаете конкретное слово, нажмите на него, чтобы увидеть объяснение.
Domuz Başı Listeria Salgını Nedeniyle Soruşturma Altında.

Boar's Head adlı et şirketi, ölümcül bir listeria salgını nedeniyle yetkililer tarafından inceleniyor. ABD Tarım Bakanlığı, yapılan bilgi taleplerine yanıt olarak bu soruşturmayı doğruladı.

Yetkililer, Virginia'daki Boar's Head fabrikasına ilişkin inceleme belgelerini paylaşmayı reddetti. Belgelerin paylaşılması, devam eden soruşturmayı etkileyebileceği için reddedildi.

Associated Press'in haberine göre, listeria salgını 19 eyalette 10 kişinin ölümüne ve en az 50 kişinin hastalanmasına neden oldu. Listeria bakterileri ilk olarak Boar's Head'in ciğer sosisinde tespit edildi ve daha sonra hastalarla ilişkilendirildi.

Daha önce yayınlanan raporlar, fabrikada küf, böcek, su sızıntısı ve et kalıntıları gibi sorunlar olduğunu ortaya koymuştu. Boar's Head, ülke çapında dağıtılan 7 milyon pounddan fazla şarküteri ürününü geri çağırdı.

Boar's Head, mağdurlar ve aileleri tarafından açılan birkaç davayla karşı karşıya. Senatör Richard Blumenthal ve Temsilci Rosa DeLauro, şirket hakkında cezai suçlamalar getirilmesini talep etti.


Вопросы

Ответьте на вопросы к тексту, а ИИ оценит ваши ответы. Можно как печатать, так и говорить голосом.

Boar's Head hangi nedenle inceleniyor?

Boar's Head, ölümcül bir listeria salgını nedeniyle inceleniyor.

Listeria salgını kaç kişinin ölümüne neden oldu?

Listeria salgını 10 kişinin ölümüne neden oldu.

Boar's Head ne kadar şarküteri ürününü geri çağırdı?

Boar's Head, 7 milyon pounddan fazla şarküteri ürününü geri çağırdı.


Обсуждение

Обсудите текст с ИИ-учителем. Учитель поможет вам с лексикой и грамматикой.

Учитель на искусственном интеллекте имеет много преимуществ. Вам не нужно бронировать время. Вам не нужно ждать, пока учитель придет на урок. Вы можете учиться в любое время. Учитель никогда не соскучится и может поддержать разговор на любую тему.

Читайте новую статью каждый день и
обсуждайте её с ИИ на lingolette.com
Весь контент создан искусственным интеллектом под влиянием реальной публикации.