Η κοινότητα έρευνας τεχνητής νοημοσύνης λαμβάνει μέτρα κατά των εικόνων εκμετάλλευσης παιδιών.


Η κοινότητα έρευνας τεχνητής νοημοσύνης λαμβάνει μέτρα κατά των εικόνων εκμετάλλευσης παιδιών.

Reading

Read this text and listen to it at the same time. If you don't know a word click it to see explanation.
Η κοινότητα έρευνας τεχνητής νοημοσύνης λαμβάνει μέτρα κατά των εικόνων εκμετάλλευσης παιδιών.

Ερευνητές τεχνητής νοημοσύνης δήλωσαν την Παρασκευή ότι έχουν διαγράψει περισσότερους από 2.000 διαδικτυακούς συνδέσμους που υποπτεύονται ότι περιέχουν εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων από ένα σύνολο δεδομένων που χρησιμοποιείται για την εκπαίδευση δημοφιλών εργαλείων παραγωγής εικόνων ΑΙ.","Η ερευνητική βάση δεδομένων LAION είναι ένας τεράστιος κατάλογος διαδικτυακών εικόνων και λεζάντων που έχει χρησιμοποιηθεί ως πηγή για κορυφαία εργαλεία παραγωγής εικόνων ΑΙ όπως το Stable Diffusion και το Midjourney.

Ένας έκθεση του περασμένου έτους από το Stanford Internet Observatory βρήκε ότι περιείχε σεξουαλικά ρητά εικόνες παιδιών, συμβάλλοντας στην ευκολία με την οποία κάποια εργαλεία ΑΙ μπορούσαν να παράγουν φωτορεαλιστικά βαθιά ψεύτικα που απεικονίζουν παιδιά.","Αυτή η έκθεση του Δεκεμβρίου οδήγησε την LAION, που αντιπροσωπεύει το μη κερδοσκοπικό Large-scale Artificial Intelligence Open Network, να αποσύρει αμέσως τη βάση δεδομένων της.

Οκτώ μήνες αργότερα, η LAION δήλωσε σε μια ανάρτηση σε ιστολόγιο ότι συνεργάστηκε με την ομάδα εποπτείας του Πανεπιστημίου Stanford και οργανώσεις κατά της κακοποίησης στον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο για να διορθώσει το πρόβλημα και να κυκλοφορήσει ένα καθαρό σύνολο δεδομένων για μελλοντικές έρευνες ΑΙ.","Ο ερευνητής του Stanford, David Thiel, συγχαίρει την LAION για τις σημαντικές βελτιώσεις αλλά αναφέρει ότι το επόμενο βήμα είναι να αποσυρθούν από τη διανομή τα \"μολυσμένα μοντέλα\" που εξακολουθούν να μπορούν να παράγουν εικόνες κακοποίησης παιδιών.

Ένα από τα εργαλεία βάσει LAION που το Stanford αναγνώρισε ως το \"πιο δημοφιλές μοντέλο για την παραγωγή ρητών εικόνων\" — μια παλαιότερη και ελαφρά φιλτραρισμένη έκδοση του Stable Diffusion — παρέμεινε εύκολα προσβάσιμη μέχρι την Πέμπτη, όταν η εταιρεία Runway ML με έδρα τη Νέα Υόρκη την αφαίρεσε από το αποθετήριο μοντέλων ΑΙ Hugging Face.","Η Runway δήλωσε την Παρασκευή ότι ήταν μια \"προγραμματισμένη απαξίωση των ερευνητικών μοντέλων και κωδικών που δεν συντηρούνταν ενεργά\".

Η εκκαθαρισμένη έκδοση του συνόλου δεδομένων LAION έρχεται καθώς οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο εξετάζουν πιο προσεκτικά πώς ορισμένα τεχνολογικά εργαλεία χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ή διανομή παράνομων εικόνων παιδιών.","Ο δήμαρχος του Σαν Φρανσίσκο νωρίτερα αυτόν τον μήνα κατέθεσε μια αγωγή με στόχο το κλείσιμο ενός ομίλου ιστοτόπων που επιτρέπουν τη δημιουργία ΑΙ-παραγόμενων γυμνών γυναικών και κοριτσιών.


Questions

Answer the questions to the text. Speak or write, you choose. AI will assess your answers.

Πόσους διαδικτυακούς συνδέσμους διέγραψαν οι ερευνητές τεχνητής νοημοσύνης;

Διέγραψαν περισσότερους από 2.000 διαδικτυακούς συνδέσμους.

Με ποιον συνεργάστηκε η LAION για να διορθώσει το πρόβλημα;

Η LAION συνεργάστηκε με την ομάδα εποπτείας του Πανεπιστημίου Stanford και οργανώσεις κατά της κακοποίησης στον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ποιο εργαλείο αναγνωρίστηκε ως το πιο δημοφιλές μοντέλο για την παραγωγή ρητών εικόνων;

Η παλαιότερη και ελαφρά φιλτραρισμένη έκδοση του Stable Diffusion.


Discuss

Discuss the text the AI teacher. The teacher will help you with vocabulary and grammar.

The artificial intelligence teacher has a lot of benefits. You don't need to book any time slot. You don't have to wait for the teacher to come to class. You can learn at any time. The teacher will never get bored and can keep a conversation on any related topic.

Read a new article every day and
discuss it with AI at lingolette.com
All content and tasks are generated by AI inspired by a real publication.