Rastrejant l'origen de la COVID-19: Nous coneixements de l'anàlisi genètica animal.


Rastrejant l'origen de la COVID-19: Nous coneixements de l'anàlisi genètica animal.

Reading

Read this text and listen to it at the same time. If you don't know a word click it to see explanation.
Rastrejant l'origen de la COVID-19: Nous coneixements de l'anàlisi genètica animal.

Els científics que busquen l'origen del COVID-19 s'han centrat en uns quants animals que podrien haver ajudat a propagar-lo a les persones. Esperen que aquest esforç els permeti rastrejar el brot fins al seu origen.

Els investigadors van analitzar material genètic del mercat xinès on es va detectar el primer brot i van descobrir que els animals més probables eren els gossos mapache, els civets i les rates de bambú. Els científics sospiten que els animals infectats van ser portats per primera vegada al mercat de Wuhan a finals de novembre de 2019, cosa que va desencadenar la pandèmia.

Michael Worobey, un dels autors del nou estudi, va dir que van descobrir quines subpoblacions d'animals podrien haver transmès el coronavirus als humans. Això podria ajudar els investigadors a determinar on circula habitualment el virus en els animals, conegut com el seu reservori natural.

"Per exemple, amb els gossos mapache, podem demostrar que els que eren (al mercat) ... pertanyien a una subespècie que circula més al sud de la Xina", va dir Worobey, biòleg evolutiu de la Universitat d'Arizona. Conèixer això podria ajudar els investigadors a entendre d'on provenien aquests animals i on es van vendre.

Tot i que la investigació reforça la idea que el COVID-19 va sorgir dels animals, no resol el debat polaritzat i polític sobre si el virus va sorgir d'un laboratori de recerca a la Xina. Els científics diuen que potser mai no sabran amb certesa d'on va sorgir exactament el virus.


Questions

Answer the questions to the text. Speak or write, you choose. AI will assess your answers.

Quins animals s'han estudiat per l'origen del COVID-19?

Els gossos mapache, els civets i les rates de bambú.

On es va detectar el primer brot de COVID-19?

Al mercat xinès de Wuhan.

Els científics saben d'on va sorgir exactament el virus?

No, diuen que potser mai no sabran amb certesa d'on va sorgir exactament.


Discuss

Discuss the text the AI teacher. The teacher will help you with vocabulary and grammar.

The artificial intelligence teacher has a lot of benefits. You don't need to book any time slot. You don't have to wait for the teacher to come to class. You can learn at any time. The teacher will never get bored and can keep a conversation on any related topic.

Read a new article every day and
discuss it with AI at lingolette.com
All content and tasks are generated by AI inspired by a real publication.