Brezilya, Hukuki Gerilimler ve Uyum Sorunları Arasında X Hizmetlerini Yeniden Başlattı.


Brezilya, Hukuki Gerilimler ve Uyum Sorunları Arasında X Hizmetlerini Yeniden Başlattı.

Reading

Read this text and listen to it at the same time. If you don't know a word click it to see explanation.
Brezilya, Hukuki Gerilimler ve Uyum Sorunları Arasında X Hizmetlerini Yeniden Başlattı.

Brezilya Yüksek Mahkemesi Hakimi Alexandre de Moraes, X platformunun ülke genelinde kapatılmasının ardından bir aydan uzun bir süre sonra, sosyal medya platformu X'in hizmetinin Brezilya'da yeniden başlatılmasına izin verdi. Bu karar, kamuoyuna açıklanan bir mahkeme belgesiyle duyuruldu.

Elon Musk'ın sahibi olduğu X, 213 milyonluk nüfusu ve 20 ila 40 milyon arasında olduğu tahmin edilen kullanıcı sayısıyla X'in en büyük pazarlarından biri olan Brezilya'da 30 Ağustos'ta engellenmişti. De Moraes, Musk ile ifade özgürlüğü, aşırı sağcı hesaplar ve yanlış bilgilendirme konusunda aylarca süren bir anlaşmazlığın ardından platformun kapatılmasını emretti.

Musk'ın kamuoyuna yansıyan cesur tavrına rağmen, X nihayetinde de Moraes'in tüm taleplerini yerine getirdi. Bu talepler arasında platformdaki belirli hesapların engellenmesi, ödenmemiş para cezalarının ödenmesi ve ülkede yasal bir temsilci atanması yer alıyordu.

De Moraes, mahkeme belgesinde, '(X)'in ülke topraklarında faaliyetlerinin yeniden başlatılmasının, yalnızca, ulusal egemenliğe saygı gereği, Brezilya yasalarına tam olarak uyulması ve Yargı kararlarına mutlak riayet edilmesi şartına bağlı olduğunu' söyledi. Şirket, Küresel Hükümet İlişkileri hesabından yayınladığı bir açıklamada, 'X, Brezilya'ya geri döndüğü için gurur duyuyor' dedi.

Açıklamada, 'On milyonlarca Brezilyalıya vazgeçilmez platformumuza erişim sağlamak, tüm bu süreç boyunca en önemli önceliğimizdi. Faaliyet gösterdiğimiz her yerde, yasal sınırlar içinde ifade özgürlüğünü savunmaya devam edeceğiz' denildi.


Questions

Answer the questions to the text. Speak or write, you choose. AI will assess your answers.

Brezilya Yüksek Mahkemesi Hakimi kimdir?

Brezilya Yüksek Mahkemesi Hakimi Alexandre de Moraes'tir.

X platformu ne zaman engellendi?

X platformu 30 Ağustos'ta engellendi.

X platformunun yeniden başlatılması için hangi şartlar vardı?

X'in yeniden başlatılması, Brezilya yasalarına tam uyulması ve Yargı kararlarına riayet edilmesi şartına bağlıydı.


Discuss

Discuss the text the AI teacher. The teacher will help you with vocabulary and grammar.

The artificial intelligence teacher has a lot of benefits. You don't need to book any time slot. You don't have to wait for the teacher to come to class. You can learn at any time. The teacher will never get bored and can keep a conversation on any related topic.

Read a new article every day and
discuss it with AI at lingolette.com
All content and tasks are generated by AI inspired by a real publication.