UnitedHealth Cyberattack Avslöjar Personlig Information om Amerikaner.


UnitedHealth Cyberattack Avslöjar Personlig Information om Amerikaner.

Reading

Read this text and listen to it at the same time. If you don't know a word click it to see explanation.
UnitedHealth Cyberattack Avslöjar Personlig Information om Amerikaner.

UnitedHealth medger att filer med personlig information som kan omfatta en "betydande del av människor i Amerika" kan ha blivit tagna i en cyberattack tidigare detta år på deras Change Healthcare-verksamhet. Företaget meddelade på måndagen efter marknadens stängning att det inte finns några tecken på att läkardiagram eller fullständiga medicinska historier släpptes efter attacken.

Det kan dock ta flera månader av analys innan UnitedHealth kan identifiera och meddela de personer som påverkades. UnitedHealth uppgav att vissa skärmdumpar innehållande skyddad hälsoinformation eller personligt identifierbar information hade lagts ut online på dark web under ungefär en vecka, vilket standardwebbläsare inte kan åtkomst.

Företaget är fortfarande aktivt i att övervaka internet och dark web och uppgav att det inte har publicerats några ytterligare filer. Det har startat en webbplats för att svara på frågor och ett callcenter, men företaget sade att de inte kommer att kunna erbjuda specifik information om påverkan på individuella data.

Företaget erbjuder också gratis övervakning av kredit och skydd mot identitetsstöld för personer som påverkats av attacken. UnitedHealth köpte Change Healthcare i en affär värd ungefär 8 miljarder dollar som stängdes 2022 efter att ha överlevt en utmaning från federala regulatorer.

UnitedHealth berättade i februari att en ransomware-grupp hade fått tillgång till vissa system i sin Change Healthcare-verksamhet, vilket påverkar teknologin som används för att skicka in och bearbeta försäkringsanspråk. Attacken störde betalning och bearbetning av anspråk över hela landet, vilket belastade läkarmottagningar och hälsovårdssystem.


Questions

Answer the questions to the text. Speak or write, you choose. AI will assess your answers.

Vad meddelade företaget efter marknadens stängning på måndagen?

Företaget meddelade att det inte finns några tecken på att läkardiagram eller fullständiga medicinska historier släpptes efter attacken.

Vad har UnitedHealth gjort för att hjälpa de personer som påverkades av attacken?

Företaget erbjuder gratis övervakning av kredit och skydd mot identitetsstöld för personer som påverkats av attacken.

Vad hände med betalning och bearbetning av anspråk över hela landet på grund av attacken?

Attacken störde betalning och bearbetning av anspråk över hela landet, vilket belastade läkarmottagningar och hälsovårdssystem.


Discuss

Discuss the text the AI teacher. The teacher will help you with vocabulary and grammar.

The artificial intelligence teacher has a lot of benefits. You don't need to book any time slot. You don't have to wait for the teacher to come to class. You can learn at any time. The teacher will never get bored and can keep a conversation on any related topic.

Read a new article every day and
discuss it with AI at lingolette.com
All content and tasks are generated by AI inspired by a real publication.