Den tysta kampen: Sydkoreanska kvinnor konfronterar trauman av deepfake-porr.


Den tysta kampen: Sydkoreanska kvinnor konfronterar trauman av deepfake-porr.

Reading

Read this text and listen to it at the same time. If you don't know a word click it to see explanation.
Den tysta kampen: Sydkoreanska kvinnor konfronterar trauman av deepfake-porr.

En 30-årig kvinna från Sydkorea behandlas fortfarande för trauma, tre år efter att hon mottog falska nakenbilder av sig själv online. Hon kämpar för att prata med män och användandet av mobiltelefon påminner henne om mardrömmen. Kvinnan, som inte vill avslöja sitt namn på grund av integritetsskäl, berättade i en intervju att även om det inte var ett fysiskt angrepp kände hon sig fullständigt överkörd.

Många sydkoreanska kvinnor har nyligen delat liknande berättelser, samtidigt som landet kämpar med en översvämning av icke-samtyckta, explicita deepfake-videor och bilder som blivit lättare att skapa och mer tillgängliga. Förra veckan ändrade parlamentet en lag för att göra det olagligt att titta på eller inneha deepfake-porrinnehåll.

De flesta misstänkta gärningsmännen i Sydkorea är tonårspojkar som riktar in sig på kvinnliga vänner, släktingar och bekanta, oftast också minderåriga, antingen som ett skämt, av nyfikenhet eller misogyny. Dessa attacker väcker allvarliga frågor om skolprogrammen och riskerar att förvärra en redan ansträngd relation mellan män och kvinnor.

Deepfake-porren i Sydkorea fick uppmärksamhet efter att o bekräftade listor över skolor med offer spreds online i augusti. Tusentals unga kvinnor har genomfört protester där de kräver kraftfullare åtgärder mot deepfake-porr.

Polisen har fastslagit att 387 personer gripits för deepfake-relaterade brott detta år, där mer än 80% är tonåringar. Samtidigt meddelar utbildningsministeriet att cirka 800 elever har rapporterat att de blivit involverade i intima deepfake-innehåll.


Questions

Answer the questions to the text. Speak or write, you choose. AI will assess your answers.

Hur gammal är kvinnan från Sydkorea?

Hon är 30 år gammal.

Vad har parlamentet i Sydkorea ändrat för att bekämpa deepfake-porr?

De har gjort det olagligt att titta på eller inneha deepfake-porrinnehåll.

Hur många personer har gripits för deepfake-relaterade brott i år?

387 personer har gripits.


Discuss

Discuss the text the AI teacher. The teacher will help you with vocabulary and grammar.

The artificial intelligence teacher has a lot of benefits. You don't need to book any time slot. You don't have to wait for the teacher to come to class. You can learn at any time. The teacher will never get bored and can keep a conversation on any related topic.

Read a new article every day and
discuss it with AI at lingolette.com
All content and tasks are generated by AI inspired by a real publication.