USDA uppdaterar kartan över växtzoner: Klimatförändringar förskjuter trädgårdslandskapet.


USDA uppdaterar kartan över växtzoner: Klimatförändringar förskjuter trädgårdslandskapet.

Reading

Read this text and listen to it at the same time. If you don't know a word click it to see explanation.
USDA uppdaterar kartan över växtzoner: Klimatförändringar förskjuter trädgårdslandskapet.

I Boston kan nu träd som magnolior och kamelior växa utan att ta skada av frost. USA:s jordbruksdepartements ”zonkarta för växthårdighet” har uppdaterats för första gången på ett decennium.

Kartan visar hur klimatförändringarna kommer att påverka trädgårdar och gårdar över hela landet. Den visar nya riktlinjer för odlare om vilka blommor, grönsaker och buskar som troligen kommer att trivas i en viss region.

En viktig del av kartan är den lägsta troliga vintertemperaturen i en given region, vilket är viktigt för att bestämma vilka växter som kan överleva säsongen. I de lägre 48 staterna är den lägsta troliga vintertemperaturen överlag 2,5 grader (1,4 grader Celsius) varmare än när den senaste kartan publicerades 2012.

Richard Primack, en växtekolog från Boston University som inte var involverad i kartprojektet, sa att Han har märkt förändringar i sin egen trädgård: Fikonträden överlever nu utan omfattande skyddsåtgärder från vinterkylan.

Det kan vara knepigt för växter - och odlare - att hålla jämna steg med klimatskiftet. Theresa Crimmins, som studerar klimatförändringar och odlingsperioder vid University of Arizona och inte var inblandad i att skapa kartan, sa att det också finns många nackdelar med varmare vintertemperaturer.


Questions

Answer the questions to the text. Speak or write, you choose. AI will assess your answers.

Vilken kartan visar nya riktlinjer för?

Kartan visar nya riktlinjer för odlare om vilka blommor, grönsaker och buskar som troligen kommer att trivas i en viss region.

Vad är en viktig del av kartan?

En viktig del av kartan är den lägsta troliga vintertemperaturen i en given region, vilket är viktigt för att bestämma vilka växter som kan överleva säsongen.

Vem har märkt förändringar i sin egen trädgård?

Richard Primack, en växtekolog från Boston University, har märkt förändringar i sin egen trädgård.


Discuss

Discuss the text the AI teacher. The teacher will help you with vocabulary and grammar.

The artificial intelligence teacher has a lot of benefits. You don't need to book any time slot. You don't have to wait for the teacher to come to class. You can learn at any time. The teacher will never get bored and can keep a conversation on any related topic.

Read a new article every day and
discuss it with AI at lingolette.com
All content and tasks are generated by AI inspired by a real publication.