Fåglar i Nordamerika ska döpas om: Amerikanska ornitologiska sällskapet.


Fåglar i Nordamerika ska döpas om: Amerikanska ornitologiska sällskapet.

Reading

Read this text and listen to it at the same time. If you don't know a word click it to see explanation.
Fåglar i Nordamerika ska döpas om: Amerikanska ornitologiska sällskapet.

Amerikanska Ornithologiska Sällskapet meddelade på onsdagen att fåglar i Nordamerika inte längre kommer att namnges efter personer. Nästa år kommer organisationen att börja byta namn på cirka 80 arter som finns i USA och Kanada.

Organisationens ordförande, Colleen Handel, sa i ett uttalande att det finns kraft i ett namn och att vissa engelska fågelnamn har förknippelser med det förflutna som fortsätter att vara exkluderande och skadliga idag. Alla som älskar och bryr sig om fåglar bör kunna njuta av och studera dem fritt.

Istället för att granska varje fågel som är uppkallad efter en person individuellt, kommer alla sådana fåglar att få nya namn, meddelade organisationen. Fåglar som kommer att byta namn inkluderar de som för närvarande kallas Wilsons skogssångare och Wilsons snäppa, båda uppkallade efter 1800-talsnaturalisten Alexander Wilson.

Emily Williams, en ornitolog vid Georgetown University som inte var involverad i beslutet, sa att hon var mycket glad och entusiastisk över tillkännagivandet. Hon sa att heta diskussioner om fågelnamn har pågått inom fågelskådningsgemenskaper under de senaste åren.

Tidigare i år meddelade National Audubon Society att de skulle behålla sitt namn, även om kritiker och vissa röster inom organisationen har argumenterat för att de borde släppa kopplingen till en man, John James Audubon, vars familj ägde slavar. Susan Bell, ordförande för National Audubon Societys styrelse, sa till Audubon-tidningen i mars att namnet har kommit att representera så mycket mer än arbetet av en person.


Questions

Answer the questions to the text. Speak or write, you choose. AI will assess your answers.

Vilken organisation meddelade att fåglar i Nordamerika inte längre kommer att namnges efter personer?

Amerikanska Ornithologiska Sällskapet

Vad kommer organisationen att göra nästa år?

Organisationen kommer att börja byta namn på cirka 80 arter som finns i USA och Kanada.

Varför kommer fåglarna att få nya namn?

Fåglarna kommer att få nya namn eftersom vissa engelska fågelnamn har förknippelser med det förflutna som fortsätter att vara exkluderande och skadliga idag.


Discuss

Discuss the text the AI teacher. The teacher will help you with vocabulary and grammar.

The artificial intelligence teacher has a lot of benefits. You don't need to book any time slot. You don't have to wait for the teacher to come to class. You can learn at any time. The teacher will never get bored and can keep a conversation on any related topic.

Read a new article every day and
discuss it with AI at lingolette.com
All content and tasks are generated by AI inspired by a real publication.