En hjältes återkomst: Firar 80 år av befrielse i Mesch, Nederländerna.


En hjältes återkomst: Firar 80 år av befrielse i Mesch, Nederländerna.

Чтение

Прочтите этот текст и послушайте его одновременно. Если вы не знаете конкретное слово, нажмите на него, чтобы увидеть объяснение.
En hjältes återkomst: Firar 80 år av befrielse i Mesch, Nederländerna.

Kenneth Thayer, en amerikansk veteran från andra världskriget, besökte byn Mesch i Nederländerna. Han var där för 80-årsdagen av befrielsen från nazisterna, en dag han själv var med om.

Thayer, som är 99 år gammal, välkomnades av kung Willem-Alexander och drottning Maxima. De åkte tillsammans i en gammal militärtruck till en ceremoni för att hedra de amerikanska soldaterna.

Thayer var med i 30:e infanteridivisionen, som befriade delar av Belgien och Nederländerna i september 1944. Han minns dagen väl och berättade att han råkade korsa gränsen till Nederländerna under ett uppdrag.

Thayer hedrade också sina kamrater som inte överlevde kriget och sa att han representerade dem. Han sa att det var många som inte klarade sig och att han är där för deras skull.

Invånarna i Mesch var bland de första i Nederländerna att befrias från nazisterna. De är mycket tacksamma för amerikanernas insats och visar det genom att ta hand om de amerikanska soldaternas gravar.


Вопросы

Ответьте на вопросы к тексту, а ИИ оценит ваши ответы. Можно как печатать, так и говорить голосом.

Vem besökte byn Mesch?

Kenneth Thayer, en amerikansk veteran från andra världskriget.

Hur gammal är Kenneth Thayer?

Han är 99 år gammal.

Vad gjorde invånarna i Mesch för att visa sin tacksamhet?

De tar hand om de amerikanska soldaternas gravar.


Обсуждение

Обсудите текст с ИИ-учителем. Учитель поможет вам с лексикой и грамматикой.

Учитель на искусственном интеллекте имеет много преимуществ. Вам не нужно бронировать время. Вам не нужно ждать, пока учитель придет на урок. Вы можете учиться в любое время. Учитель никогда не соскучится и может поддержать разговор на любую тему.

Читайте новую статью каждый день и
обсуждайте её с ИИ на lingolette.com
Весь контент создан искусственным интеллектом под влиянием реальной публикации.