Peržiūrėti liežuvio saitėlio problemą: būtinybė būti atsargiems diagnozuojant ir gydant.


Peržiūrėti liežuvio saitėlio problemą: būtinybė būti atsargiems diagnozuojant ir gydant.

Reading

Read this text and listen to it at the same time. If you don't know a word click it to see explanation.
Peržiūrėti liežuvio saitėlio problemą: būtinybė būti atsargiems diagnozuojant ir gydant.

Jungtinėse Amerikos Valstijose kūdikiams dažnai diagnozuojama kalbos suvaržymo problema. Ši problema gali apsunkinti maitinimą krūtimi, todėl gydytojai dažnai atlieka nereikalingas operacijas.

Amerikos pediatrų akademija perspėja apie didėjantį žirklių ar lazerių naudojimą kūdikių liežuvio audiniams pjauti. Ekspertai teigia, kad nėra tikslios statistikos, kiek kūdikių kasmet gydomi nuo kalbos suvaržymo, tačiau manoma, kad skaičius viršija 100 000.

Naujoje ataskaitoje raginama apsvarstyti ir kitas, ne chirurgines, maitinimo krūtimi problemų sprendimo galimybes. Tyrimai rodo, kad mažiau nei pusei vaikų, turinčių kalbos suvaržymo požymių, iš tikrųjų sunku žįsti.

Kalbos suvaržymas, arba ankiloglosija, atsiranda, kai kūdikis gimsta su stora arba trumpa audinių juostele, jungiančia liežuvio apačią su burnos dugnu. Dėl šios būklės kūdikiui gali būti sunku ištiesti ir pakelti liežuvį, kad apimtų spenelį ir čiulptų pieną, o tai gali būti skausminga ir mamai.

Nors kalbos suvaržymo diagnozių skaičius visame pasaulyje auga, nėra vieningos diagnostinių kriterijų ir sutarimo, kaip ją gydyti. Ataskaitoje rekomenduojama laktacijos specialistams, pediatrams, chirurgams ir kitiems medicinos darbuotojams bendradarbiauti su tėvais, kad būtų galima įvertinti galimas maitinimo krūtimi sunkumų priežastis ir priimti geriausią gydymo sprendimą.


Questions

Answer the questions to the text. Speak or write, you choose. AI will assess your answers.

Kokia problema dažnai diagnozuojama kūdikiams Jungtinėse Amerikos Valstijose?

Kūdikiams dažnai diagnozuojama kalbos suvaržymo problema.

Kiek kūdikių kasmet gydoma nuo kalbos suvaržymo?

Manoma, kad skaičius viršija 100 000.

Kas yra kalbos suvaržymas?

Kalbos suvaržymas, arba ankiloglosija, atsiranda, kai kūdikis gimsta su stora arba trumpa audinių juostele, jungiančia liežuvio apačią su burnos dugnu.


Discuss

Discuss the text the AI teacher. The teacher will help you with vocabulary and grammar.

The artificial intelligence teacher has a lot of benefits. You don't need to book any time slot. You don't have to wait for the teacher to come to class. You can learn at any time. The teacher will never get bored and can keep a conversation on any related topic.

Read a new article every day and
discuss it with AI at lingolette.com
All content and tasks are generated by AI inspired by a real publication.