Snapchat under kritik: Anklagelser om att ignorera barns säkerhet.


Snapchat under kritik: Anklagelser om att ignorera barns säkerhet.

Reading

Read this text and listen to it at the same time. If you don't know a word click it to see explanation.
Snapchat under kritik: Anklagelser om att ignorera barns säkerhet.

Snapchat misslyckades med att agera på 'utbredda' rapporter om barnutnyttjande, sextortion och andra faror för minderåriga på sin plattform, enligt en ny avslöjad stämningsansökan mot företaget från New Mexicos statsåklagare. Statsåklagare Raúl Torrez lämnade in den ursprungliga stämningsansökan den 4 september, men interna meddelanden och andra detaljer var starkt redigerade.

Tisdagens inlämning visar interna meddelanden bland anställda och chefer på Snap Inc. som ger 'ytterligare bekräftelse på att Snapchats skadliga designegenskaper skapar en miljö som främjar sextortion, sexuella övergrepp och oönskad kontakt från vuxna till minderåriga,' sade Torrez i ett pressmeddelande. Till exempel klagade tidigare anställda för förtroende och säkerhet över att det var 'motstånd' från ledningen när de försökte lägga till säkerhetsmekanismer enligt stämningsansökan.

Anställda noterade också att användarrapporter om grooming och sextortion – att övertala en person att skicka explicita bilder online och sedan hota att göra bilderna offentliga om offret inte betalar pengar eller utför sexuella tjänster – hamnade mellan stolarna. Vid ett tillfälle var ett konto aktivt trots 75 rapporter mot det över omnämnanden av 'nudes, minors and extortion'.

Snap sa i ett uttalande att deras plattform var designad 'med inbyggda säkerhetsstängsel' och att företaget gjorde 'medvetna designval för att göra det svårt för främlingar att upptäcka minderåriga på vår tjänst'. 'Vi fortsätter att utveckla våra säkerhetsmekanismer och policyer, från att använda avancerad teknologi för att upptäcka och blockera viss aktivitet, till att förbjuda vänskap från misstänkta konton, till att arbeta tillsammans med brottsbekämpande myndigheter och regeringsorganisationer, bland mycket annat,' sa företaget.

Enligt stämningsansökan var Snap väl medveten, men misslyckades med att varna föräldrar, unga användare och allmänheten att 'sextortion var ett utbrett, 'massivt' och 'otroligt oroande problem' på Snapchat'. En intern e-post från en anställd för förtroende och säkerhet i november 2022 säger att Snapchat fick 'omkring 10 000' användarrapporter om sextortion varje månad.


Questions

Answer the questions to the text. Speak or write, you choose. AI will assess your answers.

Vad handlar stämningsansökan mot Snapchat om?

Stämningsansökan handlar om att Snapchat misslyckades med att agera på rapporter om barnutnyttjande, sextortion och andra faror för minderåriga.

Vad sa Snap om sina säkerhetsåtgärder?

Snap sa att deras plattform var designad med inbyggda säkerhetsstängsel och att de gjorde medvetna designval för att skydda minderåriga.

Hur många användarrapporter om sextortion fick Snapchat varje månad enligt en intern e-post?

Snapchat fick omkring 10 000 användarrapporter om sextortion varje månad.


Discuss

Discuss the text the AI teacher. The teacher will help you with vocabulary and grammar.

The artificial intelligence teacher has a lot of benefits. You don't need to book any time slot. You don't have to wait for the teacher to come to class. You can learn at any time. The teacher will never get bored and can keep a conversation on any related topic.

Read a new article every day and
discuss it with AI at lingolette.com
All content and tasks are generated by AI inspired by a real publication.