Sansür Deposunda Yangın Gecesi: Ateş ve Kurtarma.


Sansür Deposunda Yangın Gecesi: Ateş ve Kurtarma.

Reading

Read this text and listen to it at the same time. If you don't know a word click it to see explanation.
Sansür Deposunda Yangın Gecesi: Ateş ve Kurtarma.

Üçüncü gece, Çarspas'taki* itfaiyeciler büyük bir yangını söndürdü. Yangın, Moskova yakınlarındaki Çorniye Spiski köyünde bulunan ve ülkenin en büyük içerik deposu olan Başkomnadnadzor'da** çıkmıştı.

Görgü tanıklarına göre, yangın ilk günün akşam saatlerinde bilinmeyen bir nedenle patlama sonucu başladı. Yangın, önce yasaklanmış capslerin depolandığı yeri, sonra İngiliz sosyal medya platformlarının bulunduğu yeri sardı ve üçüncü gün zararlı hiperlinklerin depolandığı yere ulaştı.

Çarspas* başkanı Kont Aleksey Mordvinov'un kişisel müdahalesi felaketi önledi. Kont, \"Öncelikle itfaiyeci arkadaşlara teşekkür etmek istiyorum. Böylesi bir tehlike karşısında ben olsam yerimden bile kalkamazdım\" dedi.

Yangın söndürme çalışmaları sırasında, siber saldırıya uğradıklarını da belirten Kont, yangın söndürme sisteminin VPN olmadan çalışmadığını ifade etti. Hidrantların IP adresleri kara listede olduğu için onları da aktive edemediklerini, ancak ekiplerinin yarım günlük çalışması sonucu pompaların blokesinin kaldırıldığını ve yangının söndürüldüğünü söyledi.

Başkomnadnadzor** uzmanları zararın boyutunu araştırmaya başladı, ancak zararın çok büyük olduğu zaten biliniyor. Daha önce engellenen terabaytlarca bilgi yanarak kül oldu ve içeriğin geri yüklenmesi üç ila beş yıl sürecek.


Questions

Answer the questions to the text. Speak or write, you choose. AI will assess your answers.

Yangın nerede çıktı?

Yangın, Moskova yakınlarındaki Çorniye Spiski köyünde bulunan Başkomnadnadzor'da çıktı.

Yangın nasıl başladı?

Yangın, bilinmeyen bir nedenle patlama sonucu başladı.

Kont Aleksey Mordvinov yangınla ilgili ne dedi?

Kont, itfaiyeci arkadaşlara teşekkür etti ve böyle bir tehlike karşısında yerinden bile kalkamayacağını söyledi.


Discuss

Discuss the text the AI teacher. The teacher will help you with vocabulary and grammar.

The artificial intelligence teacher has a lot of benefits. You don't need to book any time slot. You don't have to wait for the teacher to come to class. You can learn at any time. The teacher will never get bored and can keep a conversation on any related topic.

Read a new article every day and
discuss it with AI at lingolette.com
All content and tasks are generated by AI inspired by a real publication.