İngiltere Parlamentosu'nda Yardımlı Ölüm Yasası Üzerine Tartışmalar Başladı.


İngiltere Parlamentosu'nda Yardımlı Ölüm Yasası Üzerine Tartışmalar Başladı.

Reading

Read this text and listen to it at the same time. If you don’t know a word click it to see explanation, hear pronunciation or add it to vocabulary.
İngiltere Parlamentosu'nda Yardımlı Ölüm Yasası Üzerine Tartışmalar Başladı.

İngiltere'de doktorların hastalara yaşamlarına son vermelerine yardımcı olmasını sağlayan yeni bir yasa tasarısı parlamentoya sunuldu. Bu tasarı, uzun süredir devam eden yasal tartışmalardan sonra ilk kez parlamentoda ciddi bir şekilde ele alınacak.

Tasarı, İngiltere ve Galler'de ölümcül hastalığı olan kişilere, doktorların yaşamlarına son vermelerine yardımcı olmaları için bir yol sağlıyor. Ancak ayrıntılar, ayın ilerleyen günlerinde yapılacak ilk önemli tartışma ve parlamento oylamasından önce açıklanmayacak.

Başbakan Keir Starmer, milletvekillerinin parti çizgisinde oy kullanmak zorunda kalmayacaklarını, yani 'serbest oy kullanacaklarını' söyledi. Starmer, 2015 yılında sunulan benzer bir tasarıyı desteklediğini ve 'yasayı değiştirmek için gerekçeler olduğunu' belirtti.

Tasarıya karşı çıkanlar ise, engelli hakları savunucusu oyuncu Liz Carr'a göre, yasa değişikliğinin savunmasız kişileri tehlikeye atmadan yapılmasının mümkün olmadığını söylüyor. Yardımla ölüm, Avustralya, Belçika, Kanada, Lüksemburg, Hollanda, Yeni Zelanda, Portekiz, İspanya, İsviçre ve ABD'nin bazı bölgelerinde yasal.

Glasgow Üniversitesi'nde ölüm ve ölümle ilgili konularda uzmanlaşmış bir antropolog olan Naomi Richards, İngiltere'de yasallaştırılması halinde, yardımla ölümden yararlanabilecek kişi sayısının oldukça sınırlı olacağını söyledi. Ancak, halk daha geniş bir erişim için baskı yaparsa, bu durum değişebilir.


Questions

Answer the questions to the text. Speak or write, you choose. AI will assess your answers.

Yeni yasa tasarısı neyi sağlıyor?

Yeni yasa tasarısı, ölümcül hastalığı olan kişilere doktorların yaşamlarına son vermelerine yardımcı olmalarını sağlıyor.

Başbakan Keir Starmer ne söyledi?

Başbakan Keir Starmer, milletvekillerinin parti çizgisinde oy kullanmak zorunda kalmayacaklarını, yani 'serbest oy kullanacaklarını' söyledi.

Yardımla ölüm hangi ülkelerde yasal?

Yardımla ölüm, Avustralya, Belçika, Kanada, Lüksemburg, Hollanda, Yeni Zelanda, Portekiz, İspanya, İsviçre ve ABD'nin bazı bölgelerinde yasal.


Discuss

Take it further.

Discuss this article with your AI tutor to practice. Your tutor will help you with vocabulary and grammar.

Read a new article every day and
discuss it with AI at lingolette.com
All content and tasks are generated by AI inspired by a real publication.