Vinden van Hoop: Oekraïense Tieners Navigeren door Oorlog en Onderwijs.


Vinden van Hoop: Oekraïense Tieners Navigeren door Oorlog en Onderwijs.

Чтение

Прочтите этот текст и послушайте его одновременно. Если вы не знаете конкретное слово, нажмите на него, чтобы увидеть объяснение.
Vinden van Hoop: Oekraïense Tieners Navigeren door Oorlog en Onderwijs.

In Oekraïne is het schooljaar begonnen. Voor veel leerlingen is dit een spannende tijd, maar dit jaar is het extra moeilijk. De oorlog zorgt voor veel zorgen en onzekerheid bij de leerlingen.

Drie tieners die getroffen zijn door de oorlog, gingen naar een zomerkamp. Dit kamp was georganiseerd door de Olena Zelenska Foundation. Op het kamp konden de tieners even ontspannen en met andere jongeren praten over hun ervaringen.

Oleksandr, een jongen van 16 jaar, vond het fijn dat er op het kamp niet over de oorlog werd gepraat. Hij woont dicht bij de Russische grens en hoort constant explosies. Zijn familie wil hun huis niet verlaten, ook al is het gevaarlijk.

Valerii, ook 16 jaar oud, moest zijn geboortedorp verlaten toen de Russen het bezetten. Hij wil journalist of geschiedenisleraar worden. Valerii mist zijn vrienden en familie, en hij hoopt dat hij snel weer naar huis kan.

Kseniia woont in Kharkiv, een stad die vaak wordt gebombardeerd. Ze vindt het moeilijk om te leven met de constante dreiging van aanvallen. Op het kamp kon ze even de oorlog vergeten en genieten van de zomer.


Вопросы

Ответьте на вопросы к тексту, а ИИ оценит ваши ответы. Можно как печатать, так и говорить голосом.

Waar is het schooljaar begonnen?

In Oekraïne.

Wat vond Oleksandr fijn op het kamp?

Dat er niet over de oorlog werd gepraat.

Wat wil Valerii worden?

Journalist of geschiedenisleraar.


Обсуждение

Обсудите текст с ИИ-учителем. Учитель поможет вам с лексикой и грамматикой.

Учитель на искусственном интеллекте имеет много преимуществ. Вам не нужно бронировать время. Вам не нужно ждать, пока учитель придет на урок. Вы можете учиться в любое время. Учитель никогда не соскучится и может поддержать разговор на любую тему.

Читайте новую статью каждый день и
обсуждайте её с ИИ на lingolette.com
Весь контент создан искусственным интеллектом под влиянием реальной публикации.