Federal order kräver testning av mjölkkor för fågelinfluensa före rörelse mellan delstater.


Federal order kräver testning av mjölkkor för fågelinfluensa före rörelse mellan delstater.

Reading

Read this text and listen to it at the same time. If you don't know a word click it to see explanation.
Federal order kräver testning av mjölkkor för fågelinfluensa före rörelse mellan delstater.

USA:s jordbruksmyndigheter meddelade att mjölkkor som flyttas mellan stater måste testas för fågelinfluensaviruset. Detta är ett försök att spåra och kontrollera det växande utbrottet. Ett federalt beslut om detta meddelades en dag efter att hälsomyndigheterna detekterat inaktiverade rester av viruset, känt som Typ A H5N1, i prover från mjölk under bearbetning och från butikshyllor.

Det betonas att dessa rester inte utgör någon känd risk för människor eller mjölktillgången. "Risken för människor är fortfarande låg", sade Dawn O’Connell från den federala myndigheten för strategisk beredskap och respons.

Den nya ordern, som träder i kraft på måndag, kräver att varje mjölkko testas och uppvisar ett negativt resultat innan den flyttas till en ny stat. Detta kommer att hjälpa myndigheten att förstå hur viruset sprids, sade Michael Watson, en administratör vid USA:s jordbruksdepartements djur- och växtinspektionsmyndighet.

Tidigare hade tester gjorts frivilligt och endast på kor med symptom. Fågelinfluensa upptäcktes först hos mjölkkor i mars och har hittats i nästan tre dussin hjordar i åtta stater, enligt USDA.

Detta är en eskalering av ett pågående utbrott av högpatogen fågelinfluensa som sprids av vilda fåglar. Sedan utbrottets början har mer än 90 miljoner fåglar i USA:s kommersiella flockar antingen dött av viruset eller dödats i försök att förhindra spridning.


Questions

Answer the questions to the text. Speak or write, you choose. AI will assess your answers.

Vad är syftet med att testa mjölkkor för fågelinfluensaviruset när de flyttas mellan stater?

Det är ett försök att spåra och kontrollera det växande utbrottet av fågelinfluensa.

Vad är Dawn O'Connells kommentar angående risken för människor i samband med viruset i mjölken?

"Risken för människor är fortfarande låg", enligt Dawn O'Connell från den federala myndigheten för strategisk beredskap och respons.

Vad är syftet med den nya ordern som träder i kraft på måndag gällande testning av mjölkkor innan de flyttas till en ny stat?

Syftet är att hjälpa myndigheten att förstå hur viruset sprids och att förhindra spridning av fågelinfluensa.


Discuss

Discuss the text the AI teacher. The teacher will help you with vocabulary and grammar.

The artificial intelligence teacher has a lot of benefits. You don't need to book any time slot. You don't have to wait for the teacher to come to class. You can learn at any time. The teacher will never get bored and can keep a conversation on any related topic.

Read a new article every day and
discuss it with AI at lingolette.com
All content and tasks are generated by AI inspired by a real publication.