Utredning avslöjar kontroversiell användning av lugnande medel av polisen vid gripande av personer.


Utredning avslöjar kontroversiell användning av lugnande medel av polisen vid gripande av personer.

Reading

Read this text and listen to it at the same time. If you don't know a word click it to see explanation.
Utredning avslöjar kontroversiell användning av lugnande medel av polisen vid gripande av personer.

En undersökning av The Associated Press har visat att användningen av lugnande medel på personer som gripits av polisen har spridit sig över hela USA under de senaste 15 åren, baserat på tveksam vetenskap och stödd av experter som är allierade med polisen. Mellan 2012 och 2021 dog minst 94 personer efter att ha blivit lugnade och fasthållna av polisen, vilket är nästan 10% av de fler än 1 000 dödsfall som identifierades under utredningen av personer som lugnats ned av polisen på sätt som inte bör vara dödliga.

Stödjare av metoden säger att lugnande medel möjliggör snabb behandling för drogrelaterade beteendekriser och psykotiska episoder, skyddar första hjälpen-personal från våld och administreras säkert tusentals gånger årligen för att få personer med livshotande tillstånd till sjukhus. Kritiker hävdar att tvångsmässig sedering bör vara strikt begränsad eller förbjuden eftersom medicinerna, som ges utan samtycke, är för riskfyllda för att användas under polisingripanden.

Sederingarna utfördes över hela landet, från en öken i Arizona till en gata i St. Louis till ett hem i Florida. Det var omöjligt att bestämma vilken roll lugnande medel kan ha spelat i var och en av de 94 dödsfallen, vilka ofta inbegrep användning av annan potentiellt farlig våldskraft på personer som hade tagit droger eller konsumerat alkohol.

Undersökningen fann att ungefär hälften av de som dog efter injektioner var svarta. Bakom den rasrelaterade ojämlikheten finns ett omtvistat medicinskt tillstånd som kallas excitert delirium, vilket främjade användningen av sedering utanför sjukhus.

Dödsfall som involverade polisen resulterar ofta i nyhetsrubriker och brottsutredningar som fokuserar på användningen av våld av poliser. Men AP:s undersökning fann att medicinsk personal som gav lugnande medel ofta blev stort sett ignorerade.


Questions

Answer the questions to the text. Speak or write, you choose. AI will assess your answers.

Vad visade en undersökning av The Associated Press om användningen av lugnande medel på personer som gripits av polisen?

Att användningen har spridit sig över hela USA under de senaste 15 åren baserat på tveksam vetenskap.

Hur många personer dog mellan 2012 och 2021 efter att ha blivit lugnade och fasthållna av polisen enligt undersökningen?

Minst 94 personer.

Varför hävdar kritiker att tvångsmässig sedering bör vara strikt begränsad eller förbjuden?

För att medicinerna ges utan samtycke och är för riskfyllda för att användas under polisingripanden.


Discuss

Discuss the text the AI teacher. The teacher will help you with vocabulary and grammar.

The artificial intelligence teacher has a lot of benefits. You don't need to book any time slot. You don't have to wait for the teacher to come to class. You can learn at any time. The teacher will never get bored and can keep a conversation on any related topic.

Read a new article every day and
discuss it with AI at lingolette.com
All content and tasks are generated by AI inspired by a real publication.