Meksika'nın İngiliz Bağlantısının Tadı: Pastelerin Mutfak Mirasını Kutlama.


Meksika'nın İngiliz Bağlantısının Tadı: Pastelerin Mutfak Mirasını Kutlama.

Чтение

Прочтите этот текст и послушайте его одновременно. Если вы не знаете конкретное слово, нажмите на него, чтобы увидеть объяснение.
Meksika'nın İngiliz Bağlantısının Tadı: Pastelerin Mutfak Mirasını Kutlama.

Isabel Arriaga Lozano, etli, patatesli ve acı biberli bir hamur işi olan 'paste' yapıyor. Bu lezzetli atıştırmalık, Meksika'nın Real del Monte kasabasında ortaya çıktı ve uzun bir geçmişe sahip.

'Paste', 1820'lerde İngiliz madenciler tarafından getirildi ve yerel bir gelenek haline geldi. Her yıl, yemek tutkunları, 'paste'in lezzetli mirasını onurlandırmak için Uluslararası Paste Festivali'nde Real del Monte'de bir araya geliyor.

Pastalar, Meksika'da popülerdir ve içlerinde baharatlı Meksika köstebeğinden tatlı ananas veya peynirli yaban mersinine kadar çeşitli malzemeler bulunur. Ve birçok kişi şaşırtıcı kökenlerinin farkında olmasa da, Arnavut kaldırımlı bir tepenin zirvesindeki bir mezarlık ipucu veriyor.

Burası, 1824'te Real del Monte'de gümüş, bakır, çinko, altın ve cıva çıkarmak için Meksika'ya seyahat eden yüzlerce madencinin mezarı. Madenciler, 19. yüzyılda benzer güçlü bir madencilik topluluğuna sahip olan İngiltere'nin güneybatısındaki bir bölge olan Cornwall'dan geldi.

'Paste'ler, Real del Monte'de o kadar ikonik bir atıştırmalık haline geldi ki, kendi müzeleri bile var. Bu yılki festivalde ziyaretçiler, Meksika, İngiliz ve Cornish bayraklarının sergilendiği renkli pankartlar ve işaretlerle karşılaştı.


Вопросы

Ответьте на вопросы к тексту, а ИИ оценит ваши ответы. Можно как печатать, так и говорить голосом.

Isabel Arriaga Lozano ne yapıyor?

'Paste' yapıyor.

'Paste' nerede ortaya çıktı?

Meksika'nın Real del Monte kasabasında ortaya çıktı.

'Paste' festivaline kimler katılıyor?

Yemek tutkunları katılıyor.


Обсуждение

Обсудите текст с ИИ-учителем. Учитель поможет вам с лексикой и грамматикой.

Учитель на искусственном интеллекте имеет много преимуществ. Вам не нужно бронировать время. Вам не нужно ждать, пока учитель придет на урок. Вы можете учиться в любое время. Учитель никогда не соскучится и может поддержать разговор на любую тему.

Читайте новую статью каждый день и
обсуждайте её с ИИ на lingolette.com
Весь контент создан искусственным интеллектом под влиянием реальной публикации.