Navigera genom den moraliska labyrinten av provrörsbefruktning: De etiska och religiösa dimensionerna av att bygga familjer.


Navigera genom den moraliska labyrinten av provrörsbefruktning: De etiska och religiösa dimensionerna av att bygga familjer.

Reading

Read this text and listen to it at the same time. If you don't know a word click it to see explanation.
Navigera genom den moraliska labyrinten av provrörsbefruktning: De etiska och religiösa dimensionerna av att bygga familjer.

Amanda och Jeff ville ha barn men behövde hjälp. De gjorde IVF och fick barn, men de hade fler embryon kvar och många frågor. Tori och Sam adopterade ett embryo som varit fryst i 20 år. Matthew och hans fru valde bort IVF av etiska skäl och har inga barn.

Alla tre paren är kristna och tror att livet börjar vid befruktningen. De har alla funderat på hur man bildar familj på ett sätt som stämmer med deras tro. Är IVF rätt eller fel? Särskilt om det blir embryon över?

I Alabama i USA blev det mycket debatt om IVF. En domstol sa att frysta embryon är som barn. Många kliniker slutade med IVF och politiker försökte hitta en lösning.

Enligt Laurie Zoloth, professor i religion, handlar IVF om två viktiga frågor. Den ena är religionsfrihet, alltså att man får tro olika. Den andra frågan är vad som räknas som en människa, vilket är en svår fråga.

Många kristna tycker IVF är svårt, och vissa vill ha mer regler och information. Jason Thacker, som jobbar med etik, tycker att IVF är onaturligt. Han tycker att man ska vara försiktig med IVF, även om det kan hjälpa par att få barn.


Questions

Answer the questions to the text. Speak or write, you choose. AI will assess your answers.

Vilka tre par nämns i texten och vad har de gjort för att bilda familj?

Amanda och Jeff gjorde IVF, Tori och Sam adopterade ett fruset embryo, Matthew och hans fru valde bort IVF.

Vad är en viktig fråga som diskuteras kring IVF enligt Laurie Zoloth?

En viktig fråga är religionsfrihet och vad som räknas som en människa.

Vad tycker Jason Thacker om IVF och varför?

Jason Thacker tycker att IVF är onaturligt och att man bör vara försiktig med det, även om det kan hjälpa par att få barn.


Discuss

Discuss the text the AI teacher. The teacher will help you with vocabulary and grammar.

The artificial intelligence teacher has a lot of benefits. You don't need to book any time slot. You don't have to wait for the teacher to come to class. You can learn at any time. The teacher will never get bored and can keep a conversation on any related topic.

Read a new article every day and
discuss it with AI at lingolette.com
All content and tasks are generated by AI inspired by a real publication.