North Dakotas folkomröstningsinitiativ: En ny chans för legalisering av rekreationell marijuana.


North Dakotas folkomröstningsinitiativ: En ny chans för legalisering av rekreationell marijuana.

Reading

Read this text and listen to it at the same time. If you don't know a word click it to see explanation.
North Dakotas folkomröstningsinitiativ: En ny chans för legalisering av rekreationell marijuana.

En omröstningsinitiativ för att legalisera rekreationell marijuana i North Dakota har kvalificerat sig för valet i november, sade statens högsta valtjänsteman på måndagen. Detta leder till en ny omröstning i den konservativa staten efter att väljare och lagstiftare tidigare avvisat liknande initiativ.

Nästan 19,000 underskrifter godkändes efter granskning av kontoret, vilket är flera tusen mer än vad som krävdes för att få plats på röstsedeln. Gruppen som sponsrade måttet, New Economic Frontier, hade lämnat in över 22,000 underskrifter i början av juli.

Åtgärden skulle legalisera rekreationell marijuana för personer över 21 år att använda i sina hem och, om tillåtet, på annans privat egendom. Den innehåller också många regler för produktion och bearbetning, förbjudna användningar som på offentliga platser eller i fordon, och skulle tillåta hemodling av plantor.

Måttet skulle fastställa maximala köp- och innehavsmängder av 1 uns torkade blad eller blommor, 4 gram cannabinoidkoncentrat, 1,500 milligram totalt THC i form av en cannabisprodukt och 300 milligram av en ätbar produkt. Det skulle tillåta cannabislösningar, kapslar, transdermala plåster, koncentrat, topiska produkter och ätbara produkter.

Marijuanabruk av personer under 21 år är en lägre nivå av förseelse i North Dakota. Rekreationellt bruk av någon äldre är inte ett brott, men att inneha det är, med straff som varierar från en överträdelse till förseelser beroende på mängden marijuana.


Questions

Answer the questions to the text. Speak or write, you choose. AI will assess your answers.

Vad handlar omröstningsinitiativet om?

Det handlar om att legalisera rekreationell marijuana i North Dakota.

Hur många underskrifter godkändes för att få plats på röstsedeln?

Nästan 19,000 underskrifter godkändes.

Vilka regler ingår i åtgärden för rekreationell marijuana?

Åtgärden innehåller regler för produktion och bearbetning, förbjudna användningar på offentliga platser eller i fordon, och tillåter hemodling av plantor.


Discuss

Discuss the text the AI teacher. The teacher will help you with vocabulary and grammar.

The artificial intelligence teacher has a lot of benefits. You don't need to book any time slot. You don't have to wait for the teacher to come to class. You can learn at any time. The teacher will never get bored and can keep a conversation on any related topic.

Read a new article every day and
discuss it with AI at lingolette.com
All content and tasks are generated by AI inspired by a real publication.