Vrouwen Sterker Maken Door Beatmaking: Een Nieuwe Golf in de Hip-Hop Scene van Senegal.


Vrouwen Sterker Maken Door Beatmaking: Een Nieuwe Golf in de Hip-Hop Scene van Senegal.

Чтение

Прочтите этот текст и послушайте его одновременно. Если вы не знаете конкретное слово, нажмите на него, чтобы увидеть объяснение.
Vrouwen Sterker Maken Door Beatmaking: Een Nieuwe Golf in de Hip-Hop Scene van Senegal.

In een klaslokaal in het Huis van de Stedelijke Cultuur in Dakar, Senegal, klapt Aminata Thiam ritmisch in haar handen op een beat die ze op haar computer heeft gemaakt. \"Je moet gewoon de lus vinden die je wilt, het knippen, het voorbeeld dupliceren en dan je effecten toevoegen,\" zegt ze.

Thiam, 31, geeft les in het maken van beats aan vijf jonge vrouwen, die elk ijverig aan hun eigen beats werken op de computers voor hen. Ze is een van de weinige vrouwen in Senegal die zichzelf beatmaker noemt.

Het Huis van de Stedelijke Cultuur ontvangt een wisselend publiek van iedereen die deel uitmaakt van de opkomende hiphopscene in Senegal - rappers, slamdichters, skaters en zelfs graffitiartiesten wiens kunstwerken de muren sieren. Het centrum, geopend in 2018, organiseert rapconcerten en beatboxfestivals en biedt gratis trainingen in alles van dj'en tot fotografie.

Thiam's artiestennaam is \"Myamy the Ay Girl\", een mix van Engels en Wolof dat \"het meisje dat kan\" betekent. Ze werd voor het eerst aangetrokken tot beatmaking toen ze een decennium geleden een beatmaker ontmoette die een studio had geïnstalleerd aan haar universiteit.

Toegankelijkheidsproblemen wegen zwaar op het werk van het Huis van de Stedelijke Cultuur in Senegal. Vrouwen zijn nog steeds ernstig ondervertegenwoordigd, hoewel mentaliteiten enigszins zijn veranderd, blijft het land conservatief, met sterke sociale druk op vrouwen die rond de 25 of 30 jaar oud zijn en niet getrouwd zijn.


Вопросы

Ответьте на вопросы к тексту, а ИИ оценит ваши ответы. Можно как печатать, так и говорить голосом.

Wie geeft les in het maken van beats?

Aminata Thiam geeft les in het maken van beats.

Wat is de artiestennaam van Thiam?

Thiam's artiestennaam is 'Myamy the Ay Girl'.

Wat voor soort publiek ontvangt het Huis van de Stedelijke Cultuur?

Het Huis van de Stedelijke Cultuur ontvangt rappers, slamdichters, skaters en graffitiartiesten.


Обсуждение

Обсудите текст с ИИ-учителем. Учитель поможет вам с лексикой и грамматикой.

Учитель на искусственном интеллекте имеет много преимуществ. Вам не нужно бронировать время. Вам не нужно ждать, пока учитель придет на урок. Вы можете учиться в любое время. Учитель никогда не соскучится и может поддержать разговор на любую тему.

Читайте новую статью каждый день и
обсуждайте её с ИИ на lingolette.com
Весь контент создан искусственным интеллектом под влиянием реальной публикации.