Büyük Mısır Müzesi: Antik Harikaların Yeni Bir Çağı Açılıyor.


Büyük Mısır Müzesi: Antik Harikaların Yeni Bir Çağı Açılıyor.

Reading

Read this text and listen to it at the same time. If you don't know a word click it to see explanation.
Büyük Mısır Müzesi: Antik Harikaların Yeni Bir Çağı Açılıyor.

Kahire'deki Büyük Mısır Müzesi, bu haftadan itibaren ana galerilerinde eski Mısır'la ilgili sergilerin yer alacağı 12 salonu deneme amaçlı açıyor. Resmi açılış tarihi henüz açıklanmayan müze, dünyanın en büyük arkeoloji müzesi olacak.

Antikalar Bakanı Yardımcısı El-Tayeb Abbas, müzenin Çarşamba gününden itibaren günlük 4.000 ziyaretçiye açık olacağını söyledi. Giza Piramitleri yakınlarındaki bu mega proje, şimdiye kadar 1 milyar dolardan fazla maliyetle inşa edildi.

Müzenin yapımı on yılı aşkın bir süredir devam ediyor ve COVID-19 salgını da dahil olmak üzere çeşitli nedenlerle tekrar tekrar ertelendi. 2022'den beri bazı bölümleri sınırlı turlarla ziyarete açıktı.

Mısır devlet bilgi web sitesine göre, dünyanın en büyük arkeoloji müzesinde Mısır'ın antik hazinelerinden 100.000'den fazla eser sergilenecek. Çarşamba günü başlayacak deneme çalışması, müzenin hangi bölümlerinin aşırı kalabalık olabileceği gibi operasyonel sorunları belirlemeye yardımcı olacak.

12 salondaki sergiler, eski Mısır'daki toplum, din ve öğreti ile ilgili konulara değiniyor. Açık stil salonlar hanedan ve tarihsel sıraya göre sınıflandırılmış ve binlerce esere ev sahipliği yapacak.


Questions

Answer the questions to the text. Speak or write, you choose. AI will assess your answers.

Büyük Mısır Müzesi ne zaman açılacak?

Büyük Mısır Müzesi, bu haftadan itibaren deneme amaçlı açılıyor.

Müze günde kaç ziyaretçiye açık olacak?

Müze, günlük 4.000 ziyaretçiye açık olacak.

Müze kaç salondan oluşuyor?

Müze, 12 salondan oluşuyor.


Discuss

Discuss the text the AI teacher. The teacher will help you with vocabulary and grammar.

The artificial intelligence teacher has a lot of benefits. You don't need to book any time slot. You don't have to wait for the teacher to come to class. You can learn at any time. The teacher will never get bored and can keep a conversation on any related topic.

Read a new article every day and
discuss it with AI at lingolette.com
All content and tasks are generated by AI inspired by a real publication.