FDA, Kök Hücre Klinikleri Üzerindeki Otoritesini Artan Endişeler Arasında Yeniden Belirtiyor.


FDA, Kök Hücre Klinikleri Üzerindeki Otoritesini Artan Endişeler Arasında Yeniden Belirtiyor.

Чтение

Прочтите этот текст и послушайте его одновременно. Если вы не знаете конкретное слово, нажмите на него, чтобы увидеть объяснение.
FDA, Kök Hücre Klinikleri Üzerindeki Otoritesini Artan Endişeler Arasında Yeniden Belirtiyor.

Bazı klinikler, eklem iltihabı, Alzheimer ve diğer hastalıklar için kök hücre tedavileri sunarak mucizevi çözümler vaat ediyor. Ancak, bu kliniklerin birçoğu, federal sağlık düzenleyicileri tarafından onaylanmamış tedaviler sunuyor.

Geçtiğimiz hafta, ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), onaylanmamış kök hücre tedavileri sunan kliniklere karşı önemli bir mahkeme zaferi kazandı. Bu karar, FDA'nın rejeneratif tıp üzerindeki yetkisini yeniden teyit ediyor.

Dava, FDA'nın Rancho Mirage ve Beverly Hills'deki klinikleri bulunan California Kök Hücre Tedavi Merkezi'ne açtığı davayla başladı. FDA, kliniklerin hastalardan yağ dokusu alarak stromal vasküler fraksiyon adı verilen bir hücre karışımı oluşturduğu ve bunu hastalara geri enjekte ettiği iddia edilmeyen bir tedaviyi uygulamasını engellemeye çalışıyordu.

Bu tür tedaviler sigorta kapsamında olmadığı için, hastalar bu ürünler için kendi ceplerinden on binlerce dolar ödüyor. Klinikler, tedavinin yeni bir ilaçtan ziyade bir ameliyata benzediği için FDA denetiminden muaf tutulması gerektiğini savundu.

Uzmanlar, bu son kararın FDA'nın kök hücre tedavileri üzerindeki yetkisini güçlendirdiğini ve hastaların güvende kalmasına yardımcı olacağını söylüyor. Ayrıca FDA, tüketicileri kök hücre tedavileri konusunda uyararak, onaylanan tedavilerin yalnızca belirli kanserler veya kan hastalıklarıyla savaşmak için kullanılan kan oluşturan kök hücrelerinden oluştuğunu belirtti.


Вопросы

Ответьте на вопросы к тексту, а ИИ оценит ваши ответы. Можно как печатать, так и говорить голосом.

Klinikler hangi hastalıklar için kök hücre tedavileri sunuyor?

Klinikler eklem iltihabı, Alzheimer ve diğer hastalıklar için kök hücre tedavileri sunuyor.

FDA, onaylanmamış kök hücre tedavileri sunan kliniklere karşı ne yaptı?

FDA, onaylanmamış kök hücre tedavileri sunan kliniklere karşı önemli bir mahkeme zaferi kazandı.

Bu tür tedaviler sigorta kapsamında mı?

Hayır, bu tür tedaviler sigorta kapsamında değildir.


Обсуждение

Обсудите текст с ИИ-учителем. Учитель поможет вам с лексикой и грамматикой.

Учитель на искусственном интеллекте имеет много преимуществ. Вам не нужно бронировать время. Вам не нужно ждать, пока учитель придет на урок. Вы можете учиться в любое время. Учитель никогда не соскучится и может поддержать разговор на любую тему.

Читайте новую статью каждый день и
обсуждайте её с ИИ на lingolette.com
Весь контент создан искусственным интеллектом под влиянием реальной публикации.