Dev Arthropleura'nın Başının Ortaya Çıkışı: Tarih Öncesi Devlere Bir Bakış.
Reading
Eskiden yaşayan en büyük böcek, yaklaşık 3 metre uzunluğunda ve onlarca bacaklı bir canavardı. Bilim insanları bu canlının kafasının nasıl göründüğünü ancak tahmin edebiliyordu.
Çünkü bu canlıların fosillerinin çoğu, deri değiştirirken geride kalan başsız kabuklardı. Bu dev böcekler büyüdükçe, kafalarındaki açıklıktan dış iskeletlerinden sıyrılarak 3 metreye ve 50 kilograma kadar çıkabiliyordu.
Şimdi, bilim insanları, eksiksiz ve çok iyi korunmuş genç fosillerini inceleyerek bir yüz görüntüsü elde ettiler. Bu dev böceğin kafası, iki kısa çan şeklindeki antenli yuvarlak bir ampul, yengeç gibi iki çıkıntılı göz ve yaprakları ve kabukları öğütmeye uyarlanmış oldukça küçük bir ağaza sahipti.
Arthropleura adı verilen bu canlılar, kırkayak ve çıyanların özelliklerini taşıyan, yengeçler, örümcekler ve böcekleri içeren eklembacaklılar grubundaydı. Ancak bazıları çok daha büyüktü ve bu, şaşırtıcı bir karışımdı.
Avrupa ve Kuzey Amerika'daki araştırmacılar, 1800'lerin sonlarından beri bu devasa böceklerin parçalarını ve ayak izlerini topluyorlardı. Bu çalışma sayesinde, bu hayvanın kafasının nasıl göründüğünü uzun zamandır merak eden bilim insanları, nihayet bu gizemi çözmüş oldular.
Questions
Eskiden yaşayan en büyük böcek ne kadar uzundu?
Yaklaşık 3 metre uzunluğundaydı.
Bilim insanları bu canlının kafasının nasıl göründüğünü ne zaman tahmin edebildi?
Bilim insanları, eksiksiz ve çok iyi korunmuş genç fosillerini inceleyerek bir yüz görüntüsü elde ettiler.
Arthropleura adı verilen bu canlılar hangi gruba aittir?
Eklembacaklılar grubuna aittir.
Discuss
The artificial intelligence teacher has a lot of benefits. You don’t need to book any time slot. You don’t have to wait for the teacher to come to class. You can learn at any time. The teacher will never get bored and can keep a conversation on any related topic.
discuss it with AI at lingolette.com